Informatieavond ‘Op weg naar de Floriade’

Nieuws 606 Comments

Wil je weten wat er in het nieuwe bestemmingplan staat? En wat je dit jaar als bewoner van Almere…

Wil je weten wat er in het nieuwe bestemmingplan staat? En wat je dit jaar als bewoner van Almere gaat merken van de Floriade? Kom dan naar de Informatieavond ‘Op weg naar de Floriade’ op 14 en 15 juni in het stadhuis. Er is een plenaire presentatie en informatiemarkt van o.a. gemeente Almere, Provincie Flevoland en  Rijkswaterstaat. 
De gemeente Almere organiseert op 14 en 15 juni een informatieavond  over de Floriade. Op dinsdag 14 juni wordt deze avond georganiseerd voor bewoners van Filmwijk en Almere Centrum. Een dag later, woensdag 15 juni, zijn bewoners van Stedenwijk en andere stadswijken van Almere van harte welkom. 
Tijdens deze bijeenkomsten worden bewoners door wethouder Tjeerd Herrema, directie van de Floriade BV en de Provincie Flevoland  bijgepraat over ontwikkelingen van de Floriade. Tevens wordt er een toelichting gegeven op het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater – Floriade. De Floriade is immers niet alleen een wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022, maar tevens een nieuwe groene stadswijk in het hart van de stad aan het Weerwater. 
De informatieavond ‘Op weg naar de Floriade’ vindt vanaf 19.00 uur (inloop) plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. De plenaire presentatie is van 19.15 tot 20.00 uur. Hierna is er van 20.00  tot 21.00 uur een informatiemarkt met de volgende onderwerpen: 

  • Bestemmingsplan (gemeente Almere)
  • Gebiedsontwikkeling en terreininrichting (gemeente Almere)
  • Provincie Flevoland over de Innovatiewerkplaats
  • Rijkswaterstaat (verbreding A6)
  • Rondje Weerwater (gemeente Almere)

  • Growing Green Cities

Source: Gemeente Almere

Author

Bewonersgroep

Bewonersplatform van de Eilandenbuurt in Almere.

Back to Top