TNO en Almere gaan samenwerken in duurzaamheid, gezondheid en big data

Nieuws 429 Comments

In Almere hebben de gemeente Almere en TNO op woensdag 4 februari een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst markeren TNO en gemeente Almere dat zij gezamenlijk uitdagingen aangaan op het gebied van de stedelijke ontwikkeling en transitievraagstukken van Almere. De overeenkomst werd getekend door burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere en Jos Keurentjes, Chief Scientific Officer van TNO.

Thema’s en vraagstukken die in deze samenwerking aan de orde komen zijn onder andere: duurzaamheid, circulaire economie, de leefbaarheid van steden, veiligheid, de energietransitie, vergrijzing, voedsel en mobiliteit. Het zijn allemaal stedelijke ontwikkelingsvraagstukken met een grote complexiteit, die vragen om intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen; de zogeheten triple helix. 

Source: www.almere.nl

De gemeente Almere en TNO hebben onder leiding van Annemarie Jorritsma een samenwerking vastgelegd op het gebied van stedelijke ontwikkeling, waaronder uiteraard nieuwbouw. Komt er een nieuwe bouwfraude aan?

Author

Bewonersgroep

Bewonersplatform van de Eilandenbuurt in Almere.

Back to Top